Pepino


"I‘d be lost, so lost, without you"

Var hos min farfar i början av veckan och passade på att ta med kameran på en promenad med hunden. Klockan var efter sju på kvällen och det var duggregn i luften så jag fick passa på att prova lite högre ISO-värden på 700'an för första gången. Tycker bilden när han blundar är så himmla söt!
Saknar närheten till vatten och natur när jag är hemma, så himmla skönt att bara kunna gå några meter bakom huset och stå ute i skogen. Finns så klart fördelar med lägenhet också men så här på våren/försommaren så känns det mest omständigt eftersom man ändå vill vara ute mest hela tiden. 
 
Ljusförhållanderna på bilderna ovan illustreras ganska bra på bilden nedan: Duggregn och dimmigt.

This time she's going to fix her heart and make it bulletproof

Första en av de första bilderna jag tog med D700'an (på en bensinstation som kanske syns), gillar oskärpan även om motivet är lite tveksamt ;)
 
Firade pappas födelsedag (17 maj) med tårta!
 

Säg hej till..

...min nya kompis: Nikon D700!
Har varit sugen på fullformat ett tag och tycker att D800 är lite väl dyr för vad man får. Så då blev det en D700 istället, en riktig slitvarg som tål massor och har riktigt bra ISO-egenskaper. Har haft den i några dagar nu och är redan väldigt nöjd, ser verkligen fram emot att fortsätta att testa den!

Flower power


Skokloster

Det känns som det har varit saker inplanterade varenda helg hela våren, men jag ska verkligen försöka se till att ta mig tid att åka ut på någon hästtävling snart. Fick ett litet smakprov förra helgen iallafall när jag åkte ut till Skokloster och det råkade vara några hästar där, någon form av clinic/träning förmodligen. Roligt att få lite hästar framför linsen igen nu efter en lång vinter.

Halvvägs i maj

Tiden går så himla fort nu! Kan inte förstå att det redan är maj månad och rena rama sommarvädret. Men så är det väl varje år, man går och längtar hela vintern och när värmen väl kommer så tycker man att det har gått så himla fort.
Håller på och planerar för sommaren, en resa är iallafall bokad hittills och jag längtar redan enormt mycket! Mer om det senare när det närmar sig.
 
Det har varit på väg ett tag (men blivit lite extra prioriterat nu inför sommaren) att göra lite omstrukturering i min kamerautrustning. Har jämfört priser och letat annonser de senaste veckorna och nu har det börjat hända lite. Får se vad som händer de närmsta veckorna men måste nog erkänna att jag är tillräckligt teknik-nördig för att bli som ett barn på julafton när jag är på väg att köpa nytt. ;) Sen att sälja och göra sig av med grejer är ju inte lika kul men tyvärr nödvändigt ibland för att det ska gå ihop.

Körsbärsblom


Cherry blossom

Körsbärsträden i kungsträdgården har börjat blomma!
Det känns verkligen att våren är här nu, strålande sol och för varmt för att kunna ha jacka på. Underbart!